Technológiák


Szeretném bemutatni részletesen a gyártás során alkalmazott technológiákat, hogy Ön tudja milyen módon készülnek a termékek.

 

Fémszerkezetek gyártási technológiái

Vas- színesfém-szerkezetek: Ebbe a kategóriában tartoznak azok a termékek, amik a kereskedelemben kapható idom acélokból, színesfémekből készülnek (zártszelvény, cső, szögacél, laposvas, négyzetacél, köracél lemez) hegesztési eljárás összekapcsolásával.

Kovácsoltvas jellegű fémszerkezetek: ezen termékek előre gyártott elemekből készülnek (hidegen hajlítva illetve préselve), ami a kereskedelemben kapható és hegesztési eljárással fogatják össze az elemeket.

Kovácsoltvas fémszerkezetek tárgyak:  az idomacélokat szén tüzén melegítve felhevítve az optimális hőmérsékletre kovács üllőn kalapács segítségével  alakítjuk a kívánt formára. Az összeillesztést szegeccsel és pántolással fogatjuk össze hegesztés nélkül.Felületkezelés

Szórási technológia: A fémet megfelelő zsírtalanítás után 2 réteg alapozó festékkel festjük le, szórópisztoly segítségével megelőzve a korrózíót, rozsdásodást. Majd két réteg ön által kiválasztott színű fedőfestékkel amely a termékünk színét adja. Ennek a technológiának a tartóssága 5 év.

Szinterezés, porszórás: a fémet porfestékkel befújják majd kemencébe rakják térhálósítják beégetik a festéket . Tartósság 8-10 év.

Tüzihorganyzás: a fémet folyékony fémhorganyba (cinkbe) mártják majd kiemelik. Horganyzás folyamán nem csak a fém külső fele van a rozsdásodástól gátolva hanem a belő felülete is ez főként a zártszelvényeknél és a csöveknél előnyös. Tartósság 15-20 év.

Antikolás, patinázás: a fém felületének fedőrétegének átfestése úgy hogy az antik hatást érjünk el vele ez által a felületünk még díszesebb és esztétikusabb lesz , a domborulatok és az élek még szebben mutatnak. Ezen festék színe lehet arany ezüst bronz zöld.

Európai Regionális Fejlesztési alap Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap